> Bahan-Bahan
> Cara-Caranya :-
~ A.AnithaSri~
- 260 gm butter
- 120 gm gula icing
- 320 gm tepung gandum
- 60 gm tepung jagung
- 40 gm tepung ubi
- 1/2 sudu teh baking powder
- 40 gm serbuk badam
- Sdkt vanilla essence
- 2 sudu teh strawberry emulco
- sedikit pewarna pink/merah
- 1 biji kuning telur utk sapu atas biskut
- Topping coklat dan manik2/bunga sebagai hiasan
> Cara-Caranya :-
- - Pukul butter dan gula sehingga kembang.
- - Kemudian campurkan tepung-tepung yang telah diayak bersama baking powder dan juga serbuk badam. - - Gaul rata sehingga menjadi doh.
- - Canai doh dan kemudian gelek dan terap dengan acuan ais krim.
- - Atur diatas loyang pembakar. Sapukan telur diatas biskut dan bakar pada suhu 150 degree selama 25 minit atau sehingga ia masak.
- - Biarkan biskut benar2 sejuk, barulah celup dngn coklat cair.
- - Celup hujung biskut dengan coklat dan tabur manik berwarna diatas coklat tersebut.
~ A.AnithaSri~
No comments:
Post a Comment